Monday, July 15, 2024
HomeViktiga realiteter som du behöver ta reda på om skäggig drake som...

Viktiga realiteter som du behöver ta reda på om skäggig drake som avdunstar

Bli inte orolig om din skäggagam tappar skinnet. Det är en del av en reptils normala livscykel att uppleva detta. Tre element bidrar till avkastningen och dessa är välbefinnande, fukt och även utveckling. Om dessa tre variabler underhålls på rätt sätt kommer din skäggagam effektivt att tappa sin hud.

Varför fäller skäggagamer huden?

I likhet med människor fortsätter drakar att växa. Med tiden växer de och blir större. En ökning av storleken kräver en större yta för deras hud. Det är därför skäggagamer, precis som alla olika andra reptiler, tappar sin hud så att de kan passa tillväxten. dermaroller till salu Du kommer att upptäcka vatten baserat på det yttre skiktet av dess fjäll så snart ditt djur nästan avlägsnar sin fjällande hud. Den nya huden ersätter långsamt den gamla. Den helt nya huden ligger under den lossade gamla huden.

När sker det att man förlorar sig?

Avfallsprocessen är beroende av din sällskapshunds ålder. Din drakes kroppsstorlek expanderar i takt med att dess ålder ökar. I skäggagamernas tidiga livsfaser fördubblas eller tredubblas deras totala massa. Det är därför du kommer att observera att skäggagamer som är barn regelbundet förlorar sin hud. Beroende på barnskäggagamens fysiska tillväxt och ramar kan tappningen ske månadsvis.

När ska man skaffa sig stress?

Börja bli upprörd om din vuxna skäggagam regelbundet tappar skinnet. skäggkit online i sverige Om tappningen sker två gånger i månaden är det dags för dig att agera. Det finns underliggande förhållanden som utlöser detta. Du behöver alltså få en veterinär att se din sällskapshund. Vuxna skäggagamer förlorar sällan rutinmässigt eftersom deras utveckling successivt sjunker.

Äldre skäggagamer tappas högst två gånger per år. Om din sällskapshunds dropptid har skjutits upp finns det ingen anledning till oro. Om droppning inte inträffar ska du behandla det som en källa till ett annat problem. Behandla det inte som ett problem i sig självt. Kontrollera förhållandena i hägnet och se till att lämpliga grader av värme och fukt bevaras beroende på din drakes storlek.

Vad förväntar du dig att se under nedsläppningsförfarandet?

Att identifiera så snart din drake börjar avkastningsförfarandet är ganska enkelt. Den kommer att se helt annorlunda ut än sitt vanliga utseende. Visst kommer dess beteende dessutom att förändras. Du kommer att observera justeringar i dess nyans tillsammans med en förändring i konsistensen av dess fjälliga hud. Det kommer säkert att finnas vatten i vissa delar av huden. Det är i de halvt spruckna delarna som droppning sker. Till skillnad från ormar som tappar huden i ett svep tappar din sällskapshund successivt, och tar sin tid, tills hela kroppen har avslutat avfallet. Den första kroppskomponenten där avdunstning sker är benen som följs av ryggen, skägget och huvudet.

Most Popular